Fred van de Vijver Sensei 2de Generatie

 

Fred van de Vijver Sensei is geboren op 24 november 1954. Op de leeftijd van 18 jaar begon hij zijn training in karate. Daarvoor beoefende hij Judo. In 1972 begon Van de Vijver aan de stijl Kyokushin Karate, daarna trainde hij ook shotokan, Goju Ryu en toen weer Kyokushin Karate tot 1985. Daartussen trainde hij Tai Jutsu en Kickboxing.

In 1978 ontving Fred v/d Vijver Sensei de zwarte band in de Kyokushin en Goju Ryu Karate.Hij was 3de dan in de Kyokushin en werd uitgereikt door Sensei Jon Bluming. In mei 1985 begon Sensei van de Vijver zijn eigen Karate School Bushido.
Zoekend naar een harder en directer full-contact systeem buiten de Kyokushin Karate, las hij veel boeken en magazines, waarvan 1 geschreven was door Steve Armstrong Sensei en leerde over Grootmeester Tatsuo Shimabukuro Isshinryu Karate. In die tijd werd er geen Isshinryu gegeven in Europa.
Fred v/d Vijver Sensei raakte zeer geÔnteresseerd in deze unieke stijl van Karate en zocht een leraar op dat gebied. In 1986 nam hij contact op met Steve Armstrong Sensei in Tacoma, WA USA en nam een vlucht en ging er heen voor enkele maanden. Hij trainde met Steve Armstrong Sensei elke dag. Hij leerde alle kataís van de Isshinryu, en voor hij weer terug ging naar Nederland werd Fred v/d Vijver tot 3de Dan Isshinryu Karate gepromoveerd door Steve Armstrong Sensei.

 

Eenmaal terug in Nederland Van de Vijver startte in 1986 met toestemming van Steve Armstrong Sensei de Nederlandse Isshinryu Karate-do Association (NIKA). IN 1988 Armstrong Sensei werd door Van de Vijver uitgenodigd om naar Nederland te komen. Samen besloten ze om Europeaan Isshinryu Karate-do Association (EIKA). Steve Armstrong Sensei promoveerde Van de Vijver Sensei tot 4e Dan Isshinryu.
Op 22 Oktober 1993 werd Fred v/d Vijver gepromoveerd tot 5e Dan Isshinryu door Steve Armstrong Sensei. Op 22 Oktober 1998 precies 5 jaar later werd Van de Vijver gepromoveerd tot 6e Dan Isshinryu door Steve Armstrong Sensei, omdat Van de Vijver nooit zijn geloof in de Isshinryu op gaf,en de vele promoties die hij gaf in Nederland en Europa.
In april 2000 Van de Vijver Sensei en Marien Jumelet Sensei trainden voor 2 weken bij Advincula Sensei in zijn Oceanside Dojo CA USA.
 

Door de gezondheid problemen kon Steve Armstrong niet meer reizen om naar Nederland te komen,en zocht contact met de 1ste generatie Isshinryu Harry G Smith Shihan. Smith Shihan accepteerde Van de Vijver als leerling en promoveerde hem tot 7e Dan Isshinryu in 2006. in 2012 werd van de Vijver gepromoveerd tot 8st Dan door Shihan Smith.
In 2006 Fred v/d Vijver Sensei richt de Koden Isshinryu Karate Kobudo Kenkyu Kai.Deze organisatie is open voor elke Isshinryu school. Fred v/d Vijver Sensei geeft les in Isshinryu in Nederland,en in San Marino ItaliŽ.